středa 26. prosince 2007

Jistě pane ministře!



Pan novopečený ministr oblbování, propagandy a výroby lidských zdrojů si šel zapařit. Nic proti tomu, ale tenhle člověk je asi trochu překvapenej z toho, že už není jednotlivec - hipisák (i když podivnej liberál), ale jedinec - tvor jménem ministr. Tvor, kterej se živí jako vyžírka, jehož funkce už po x generací symbolizuje něco slizkýho a opovrženíhodnýho, ale zároveň něco, čeho je třeba se bát. (Ne, že by na tom tvor - poslanec byl líp, ale na toho není tolik vidět.) Liška byl překvapenej, když za ním na Flédě během štědrovečerní párty někdo došel, pogratuloval mu k tomu, že se další mladej abiciózní parchant doškrábal "nahoru" a zradil svoje ideály. Následnej flusanec to jen potvrdil. Čekal jsem teda tvrdší konflikt - ne každej den se poštěstí vrazit ministrovi - škoda. Doufám, že tenhle ojedinělej incident nebude jen výkřikem do tmy a Liška se bude pokaždé, kyž půjde "zapařit mezi mladý" setkávat s despektem a opovržením.
I když jeho samýho to k sebereflexi asi nedožene a bude nám dál cpát radar pro naši bezpečnost, reformy pro náš blahobyt a všechny možný asociální svinstva, co si na nás pravičácká vláda v rámci třídní války vymyslela. Liška se tak dostane trochu do schízy - na jedný straně jím budou opovrhovat jeho pravičáčtí kolegové, protože pro ně bude pořád hipísák, ale nevládkářští, liberální hipici, ze kterých vzešel ho (snad) odmítnou, jako mocichtivýho asociála. Nebo taky ne. Každopádně mu přeju minimálně bezesný noci, ve kterých bude přemýšlet nad tím, kde vlastně je. Ale řekl bych, že v tom má jasno.

Jistě pane starosto! zatímco Bortelova hvězda rychle zhasla a tenhle zajímavej úkaz brněnský politiky (na chvíli) zmizel, má liškova kariéra opačnej vývoj. Nemyslím si, že jeho odchod je definitivní. Tenhle typ lidí se vyhodí oknem a vrací se komínem. Mělo by to okno být asi pořádně vysoko. Srandista Míša Kulička byl spíš postavičkou legrační a neškodnou. Začal ale nejspíš zlobit taťku tajemníka a musel zmizet. Tenhle ambiciózní hajzlík patří do nově vytvářený "elity" socdem, která se kupodivu rekrutuje z Brna. Mladí, mocichtiví, všehoschopní a hrabiví se vrhají na naše životy a peněženky, (někteří dělají i do tejných služeb, takže se budou vrhat na naše soukromí). Fotka je ze zastupitelstva, na kterým odstoupil a takovouhle měl v obličeji barvu. Takže goog bye Kulička!

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Misa Kulicka v teto uprave nema chybu :-)

Anonymní řekl(a)...

??? - ad liška: ministrama by se měli stávat jen postarší občani? měla by bejt zavedená věková hranice? {ironie} neměli bychom též opovrhovat mladými, předčasně v kariéře se vyšvihnuvšími (např.) fotografy, redaktory, řidiči tramvají, pekaři....? {/ironie}

Anonymní řekl(a)...

Zelenej sliz!