úterý 24. června 2008

Kurevská kauza Kuřim


To se nám to pěkně vyvýjí... Kauzu Kuřim (KK) překřtil -pm- na Kurevskou kauzu Kuřim (KKK) a není divu. Jak dál pokračuje proces, vyplouvají na povrch další věci, který spíš než aby vnášely do případu nějaký jasno, ho celej dál zamotávají. Podle posledních poznatků chtěl starej Škrla nechat unést Barboru do Ázeru a celý to mělo vypadat jako hra tajných služeb (vždycky mě napadá, co by na to řekl posranej Petr Zeman, co vyučuje tajný služby na FSS). Turkovi se prý při mučení dělalo blbě a chodil zvracet a mladej Škrla dostával záchvaty tragédství. Jestli tohle všechno někdo dá do souvislostí, tak respekt před ním... V minulým postu jsem zapomněl napsat, že jsem se kdysi s klukama Kubou a Ondrou potkal v Klokánku. Přišli mi jako normální - trochu hyperaktivní - kluci. Nemám rád děti, takže to nemůžu moc posoudit, ale po tom, všem, co se čte u soudu musím uznat, že s klukama v Klokánku odvedli kus práce - respekt ředitelce Dittě a vychovatelkám.

V rámci reportáže o KKK jsme se s -pm- vydali hledat chatu do Veverské Bítýšky. Tuhle vesnici mám spojenou hlavně s šíleným ex-ministrem a knězem Bublanem a jeho krásnou dcerou, takže jsem byl zvědav, co se nám podaří vypátrat. Do Bítýšky měli podle spisu odvézt holky Mauerovic oba kluky na nějakou chatu a tam jim dávat sadu, kterou by si jen tak někdo nevymyslel. Pálení cigaretama, řezání, zavírání do klecí atakdál - nebudu to všechno znova opakovat. Při pátrání jsme měli kliku a narazili jsme na ochotnýho starostu, kterej nás k chatě zavedl. Nutno dodat, že po hodinovým hledání na vlastní pěst, kdy jsme projeli obec křížem krážem, včetně drsný polňačky, kdy se -pm- dokonce vyšplhal na posed a vyhlížel to podivný místo (viz foto). Náš Roomster dostal pěkně zabrat a po několikerém projetí polňačky přebral raději -pm- řízení. Starosta nás společně se svým zástupcem odvedl až k oné chtě, kde se vše událo. musím přiznat, že kdybych nevěděl, co se tam dělo, tak na mě chata působí trochu jinak. Takhle vypadala jak z Kingových povídek. Uprostřed polí, bez přístupový cesty, zarostlá stromama a živým plotem - okem skoro nespatřitelná. Když přijde pozorovatel blíž, stejně nic nevidí, dokud nerozhrne vrstvu divoký vegetace a pak narazí na plot se zrezivělým ostnatým drátem (kterej se mi povedlo vyfotit tak, že měl být na jedničce)... Chatu jsem vyfotil a šli jsme zpět. -pm- sledoval auto starosty a potom co odbočilo jen suše pronesl "setřásli jsme je" a prudce otočil káru. Vrátili jsme se na polňačku a jinou cestou se vydali k chatě. Nutno dodat, že vegetace dosahovala v některých místech tak metr a půl. Potom, co jsme se prodrali znovu k chatě si -pm- co šel první přiložil prst na pusu. A skutečně. Na zápraží seděli manželé Tesařovi, kteří mají chatu v užívání. Po krátké debatě na klasický téma, že se s náma nebudou vůbec bavit (a mezitím nám všechno podstatný řeknou) jsme odešli. Samozřejmě neopomněli dodat, že je nemáme fotit (ve chvíli, kdy jsem měl asi 5 fotek), takže po cestě zpátky jsme oba skákali v obilí radostí. -pm- nasadil pátrání korunu šíleným titulkem na webu... http://brnensky.denik.cz/special_kurim/hledam-chatu-zn-k-tyrani-deti20080620.html
Další den, když vyšla fotka manželů Tesařových v novinách jsem přemýšlel na klasickou otázkou, kdo nám dal právo měnit lidem životy a srát se do nich. Tesařovým jsme pravděpodobně dost rozházeli život na další minimálně měsíc. budou mít problémy se známýma, kamarádama, příbuznýma i lidma v Bítýšce. Chvilku si na ně budou ukazovat v hospodě a při jejich příchodu najednou celá místnost zmlkne...Za měsíc se na to sice zapomene, ale tenhle starej pár to poznamená až do konce jejich životů (kterej možná díky týhle kauze přijde dřív, než by měl). Největší paradox je ale to, že tihle lidi s tím nemají vůbec nic společnýho. Pro ně to byl blbej den, když jsme je našli na zápraží. Hodně blbej.

Žádné komentáře: