sobota 21. června 2008

Kauza Kuřim


Tak to začalo. Jak říkal -pm- sporťákům: "Tohle je pro nás to samý, jako pro vás ME ve fotbale čoveče..." A je to tak. Kauza Kuřim (KK) vytapetovala český i zahraniční média stovkama (možná i tisícema) článků, fotek, rozhovorů, analýz a konspiračních teorií. Teď po roce jsou hlavní aktéři před soudem. Zatímco jsme (nejen my) řešili přes půl roku, kdo je vlastně Škrlová a co s ní je, unikalo hlavní téma celý KK a to ubližování dvěma malým klukům.

Během vyšetřování pronikly některý věci ze spisů do médií. Čtenáři se tak mohli dozvědět o tom, že kluci byli pálení cigaretama, zavíraní, bití, že jeden má vyřízlej kus masa ze zadku (u soudu pak bylo upřesněný, že druhej to maso musel sníst), ale pořád všem unikalo proč. Už od začátku to samozřejmě nevypadalo jen jako mučení pro radost, nebo v rámci úchylnýho rodičovskýho trestu, ale začíná se rýsovat dost bizar teorie. Obžaloba tvrdí (že to všechno smrdí :- ) , že účelem týrání bylo vychovat z kluků někoho, kdo by byl odolnej vůči bolesti a zároveň necitelnej k tomu ji způsobovat druhým lidem. Zní to docela logicky. Je to jako výchova bojovýho psa, založená na strachu. Pokud budu mít panickej strach z nějaký (posraný) autority, co mi brutálně ubližuje, udělám pak pro ni všechno. Otázkou zůstává, co chtěli s klukama pak dělat. Na tuhle otázku by (podle mě) znal odpověď starej Škrla. Tenhle člověk je zatím upozaděnej, ale jeho role v případu časem vyleze. Podle všech indicií je to sráč, co prodával zbraně (tanky) do Ázeru, ale hlavně si jako skautský vedoucí (potvrzuje se moje teorie, že všichni náckové a různí psychopati se k tomu dostali ve skautu) si vybudoval skupinu oddaných poddaných :-) z kluků starších zhruba o dvacet let. Tihle kluci (chlapi) pak po převratu řídili síť firem, nad kterýma dozoroval Škrla. Tohle všechno by ještě mohlo být docela racionální - ovládání lidí, ubližování dětem, chorobná touha po moci - to je ve společnosti docela normální, ale když se k tomu přidá ještě náboženskej rozměr... Z celý KK se zatím pomalu vytváří obraz skupiny náboženských bláznů, kteří jsou možná napojení na nějakou pedofilní síť a mají zřejmě silný zastání ve státní i privátní sféře - jak se kulatně říká vládnoucí třídě.
Na fotkách jsou vidět jednotliví aktéři - Klára Mauerová, Bára Škrlová, její brácha Jan, matka Renáta a démonickej Turek :-) a taky chodba před soudní síní, kde jsem v jednu chvíli napočítal 45 (!) novinářů - a to bez těch, co zajišťovali venku přenosy...


P.S. Druhej den vedla k soudu Kateřinu bývalá punkerka a hipisačka Peťa - už jsem tam nebyl, abych se mohl zasmát. Ale byl by to dost hořkej smích. Peťa je na fotce idnesu (fotka číslo 6)

http://zpravy.idnes.cz/foto.asp?r=krimi&c=A080618_131006_krimi_cen


Žádné komentáře: