pondělí 28. dubna 2008

nEMOcní a nEMOhoucí

Setkání s patičkou emařů bylo velice obohacující. Konečně jsem pochopil, o co teda v tomhle stylu jde. O hovno. Bez nějakýho shazování nebo zaujatosti. Poznal jsem spoustu subkultur, módních i myšlenkových směrů mezi mladýma lidma, ale takhle zoufale prázdnou slupku bez jakýkoli náplně jsem ještě neviděl. Podle samotných emařů je jediná náplň jejich subkultury hudba, ve který se zpívá o tom, jak jsou osamělí a jak strašně trpí tím, že je někdo pošle do prdele kvůli tomu, že se v sobě tak hrabou. K tomu samozřejmě móda, která obsahuje drahý doplňky z těch nejkomerčnějších obchodů. Čekal jsem, že emo je pokračovatel punku, generační revolta, kritika kapitalismu a odcizení, který tihle lidi přece jen trochu cítí. Ale není. Je to jen hrabání se ve vlastní zmatený teenagerovský duši a shánění hadrů, ze kterýho vznikla nová subkultura. A kdoví, třeba je celý emo jen promyšlená reklamní kampaň oděvních firem a prodejců černých barev na vlasy (a prodejců žiletek :-) ). Trochu mi to vzalo iluze o současných dospívajících - asi už jsem starej neboco... Vypadá to, že tihle lidi jsou vlastně se vším spokojení, a když budou mít naplněnou svou podivnou lásku, tak bude vlastně všechno v pohodě. Nesere je stát, ztráta sociálních jistot, existenční nouze, vykořisťování... je to prostě úplně zbytečná, nudná, fádní a neoriginální subkultura, škoda.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tomu se řká "chtít někam patřit"... a díky tý černý imidži se alespoň všude poznaj :-)

Anonymní řekl(a)...

No, trochu "depešáci" jejich ,maminek(spíše babiček...), trochu "gotiky", to všechno v pubertě ve společnosti, která chce buď v něčem vynikat, nebo vypadat... Navíc, pokud mé informace byly správné, sešlo se jich tři, ne tři tisíce, ne tři miliony, ale jen tři exempláře zmatených dětí! Takže ne EMO kultura, ale EMO exces...

Anonymní řekl(a)...

Jojo, podle mého je to strašně ublíženecká skupinka ve stylu "nikdo nám nerozumí". Kdyby si aspoň na ty věci, co musejí mít, vydělávali tři hodiny denně v KFC :)

Unknown řekl(a)...

luxusni fotky, prasatko :)

Anonymní řekl(a)...

Milá Barboro, ty fotky jsou pěkné a ilustrativní, nikoliv luxusní! BTW: nejste ta Wilde Barbara, kterou popisovala Božena Panklová ve své knize "Oma"? Já vím, nejste...pěkný den!

Anonymní řekl(a)...

oooo tak pokud jsi myslel,že jsi něco pochopil tak ti řeknu na rovinu víš o tom h***o a budeš buzerovat. Inteligente