úterý 2. prosince 2008

HNUS


Dlouho jsem se nedostal k novýmu příspěvku. Rozhodně to není tím, že bych neměl o čem psát. V současnosti mám minimálně jedno téma za den, ale nemám čas je zpracovávat a mnohdy ani chuť. Tímhle příspěvkem (a zřejmě dvěma dalšíma) se chci vrátit do začátku podzimu. Předvolební kampaň před krajskýma volbama byla vcelku vypečená a hlavně moje první, kterou jsem mohl sledovat zblízka. Kvůli tomu je i nadpis.
Nebudu se (zbytečně) rozplývat nad absolutní nepotřebností a neužitečností (resp. škodlivostí) politického řemesla. V letošní kampani jsme se zaměřili prioritně na jednu partaj a jednoho člověka. Jihomoravského šéfíka ODS Milana Venclíka. Ne, že by snad ostatní strany byly o moc lepší než Ptáci, ale prostě se na ně neobjevilo tolik svinstva.Často jsem se ale ptal, komu slouží kauzy, který se jakoby náhodně objeví. Je legrační, že většina skandálů pochází zevnitř stran, kterých se týkají a má za cíl jen "odstřelit" konkrétního papaláše vnitrostranickou konkurencí. Venclík spoustu lidí v ODS nehorázně sere. tak moc, že by udělali hodně, aby se ho zbavili. Znovu se tedy "vynořila" stará kauza jeho korupce, která v roce 2004 nějak všuměla. Není divu. Brněnská ODS se po letech vládnutí městu stala natolik provázaná s místníma podnikatelema, že se korupce stala běžnou součástí rozpočtů zakázek, dokonce s vlastním tabulkovým sazebníkem. Díky tomu každej na každýho z hamižných pravičáků něco ví a drží se navájem v šachu. Před volbama to ale vypadalo, že se většina partaje spojila proti Venclíkovi. Všichni ale čekali na to hlavní. Prokázat spojitost Venclíka s KKK (Kurevská kauza Kuřim). Spojení se samo nabízelo tím, že Venclík je skrytým šéfem brněnskýhu Hnutí grálu. Každopádně se nám podařilo zjistit, že se pravděpodobně znal se starým Škrlou a že taky "pravděpodobně" půjčoval Mauerovým chatu resp. barák. Co se tam asi dělo je na fantazii čtenáře... Další věci, který jsme zjistili jsou takovej humus, že mi z toho samotnýmu bylo blbě a to si o politicích nedělám vůbec žádný iluze. Bohužel to jsou tak silný věci, že to nemůžu dát ani na blog - natož do novin...
Výsledek naší vtipné kampaně se projevil při on-line rozhovoru s Venclíkem u nás v redakci, kde se tvářil společně se svým kumpánem Zbožínkem, že nás všechny sežerou. Čili odvedli jsme dobrou práci. Když by se na nás tvářili politici moc mile, tak jsme špatný noviny.

1 komentář:

soosha řekl(a)...

...podle té fotky to spíš vypadá,,,že se hlásí k jiné organizaci,,,jež má ve svém názvu tři káčka:D